BLOG

post-image

KENDİNDEN HAREKETLİ ARAÇLAR İÇİN YÖNLENDİRME SİSTEMLERİ

Modern endüstriyel uygulamalarda, ağır yüklerin taşınması geçmişten bu güne önemli bir dönüşüm geçirdi. Gelişmiş yönlendirme sistemleri ile donatılmış kendinden tahrikli araçlar, eşsiz güvenlik ve lojistik verimlilik sunan bir çözüm olarak ortaya çıktı. Bu yenilikçi sistemler, ağır yük vinçleri, portatif vinçler, raylı sistemler ve domuz arabası gibi geleneksel ağır malzeme taşıma yöntemlerini, hızla geride bırakmaktadır. Bu yazımızda, kendinden hareketli araçlar için farklı yönlendirme sistemlerinin, avantajları ve uygulamaları hakkında bilgi vereceğiz.

Elektrikli Yönlendirme Sistem Seçenekleri

Fada Mühendislik olarak belirli ihtiyaçlarınıza uyacak farklı yönlendirme sistemlerle donatılabilen bir dizi kendi kendinden tahrikli araç opsiyonu sunuyoruz. Bu sistemler şunları içermektedir:

1. Ön Aks Dümenleme

Ön aks dümenleme, günlük kullandığımız araçlarımızda kullanılan direksiyon mekanizmasıyla benzer basit ve maliyet etkin bir seçenektir. Bu sistemde dönüş yarıçapı oldukça geniştir, bu nedenle geniş taşıma alanları için uygundur. Ön aks dümenlemeli transfer araçları, kalıplar, bobinler, kirişler, borular, gibi ağır makinelerin ve malzemelerin taşınması için kullanılır.

2. Ön ve Arka Aks Dümenleme

Ön ve Arka Aks dümenleme sistemi, hem ön hem de arka aksların aynı açıda dönmesini sağlayarak daha dar bir dönüş yarıçapı sunar. Bu, aracın dönüş merkezinin aracın merkez hattında bulunduğu anlamına gelir. Düşük maliyetle daha küçük bir dönüş yarıçapı gerektiğinde tercih edilen bir seçenektir. Her iki aksın da kendinden tahrikli olduğu bu araçlar, sınırlı alana sahip fabrikalarda, karmaşık erişim noktaları olmayan yerlerde ve hassas yükleme ve boşaltma pozisyonları gerektirmeyen görevlerde yaygın olarak kullanılır.

3. ± 90° Dümenleme

± 90° dümenleme, maliyet ve dönüş yarıçapı açısından yukarıda bahsedilen dümenleme seçeneklerinin bir ara çözümüdür. Bu sistemde, ön aks ± 90° dönebilir. Bu durumda, dönüşün merkezi arka aksın merkezinde bulunur ve oldukça küçük bir dönüş yarıçapı sağlar. Ağır yükleri taşımak için tasarlanan elektrikli palet kamyonları için bu seçenek sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sistem aynı zamanda tek yönlü Otomatik Yönlendirmeli Araçlar (AGV'ler) ve bütçesi sınırlı olan veya makinenin boyutları kompakt tutulması gereken uygulamalarda sıkça kullanılır.

4. Dört Teker Dümenleme

Dört teker dümenleme, yönlendirme sistemlerindeki teknolojik ilerlemenin zirvesini temsil eder. Bu sistemle aracın tüm tekerlekleri bağımsız olarak yönlendirilebilir, benzersiz bir esneklik sunar. Bu çok yönlülük, aracın milimetrelere kadar hassas alanlarda çalışmasına izin verir. Hem uzunlamasına hem de enlemesine hareket edebilir, merkezi etrafında veya belirli bir nokta etrafında dönebilir ve hatta çapraz hareket (crab movement) edebilir. Dört teker dümenleme sistemi, tanklar, büyük soğutucular, güç transformatörleri, prefabrik beton ve uzun silindirik nesneler gibi son derece büyük ve hacimli yüklerin taşınması için sıklıkla kullanılır.

Dört teker dümenlemeli sistemi tercih eden farklı sektörlerden birçok müşterimiz bulunmaktadır. Bu sektörler arasında, kendinden hareketli araçların son derece dar alanlarda çalışmak zorunda olduğu Petrol ve Gaz sektörü; transformatörler, soğutucular, türbinler, kompresörler ve ısı değiştirici imal eden enerji üretimi; denizcilik endüstrisi; prefabrikasyon; ağır ve büyük yüklerin sürekli taşınması gereken nükleer enerji; türbinler ve rüzgar türbinleri sektörleri bulunmaktadır.

Sonuç

Sonuç olarak, kendinden hareketli araçlar için yönlendirme sistemleri, ağır yüklerin taşınmasında verimlilik ve çok yönlülük konusunda yeni bir çağın başlangıcını işaret ediyor. Doğru yönlendirme sistemini seçerek güvenliği artırabilir, işletme maliyetlerini azaltabilir ve lojistiğinizi optimize edebilirsiniz.


Projenizle İlgili Detayları Konuşmak İçin Bize Ulaşın

+90 549 674 10 30